5 توزیع برتر هک و امنیت لینوکس

5 توزیع برتر هک و امنیت لینوکس
درود بر کاربران همیشگی پلتفرم آموزشی زودیاک ، مرجع آموزش لینوکس
لینوکس نام سیستم عامل شبه یونیکسی است که اولین بار توسط لینوس توروالدز در سال 1991 به دنیا معرفی شد. مهمترین مزیت این سیستم عامل رایگان و متن باز بودن آن است. توسعه این سیستم عامل بصورت متن باز باعث شده است که برنامه نویسان و متخصصان بتوانند لینوکس را شخصی سازی بسیاری کنند و ما شاهد توزیع های مختلف و متنوعی از این سیستم عامل هستیم که همگی هسته یکسانی دارند.
شما باید بنا به هدف خود، توزیع لینوکس خود را انتخاب کنید. توزیع های مختلف لینوکس هرچند درعمل کاملا مشابه هستند اما نرم افزار های نصب شده پیش فرض ، رابط کاربری و بهینگی برای هدف مشخص باعث شده که کاربران متناسب با نیاز خود توزیع مناسب را نصب کنند. به عنوان مثال اگر شما برنامه نویس هستید نسخه های مانند اوبونتو ، دبیان و … مناسب شما است و شاید نسخه Parrot OS مناسب شما نباشد.
در همین راستا قصد داریم به معرفی برترین توزیع های لینوکس برای متخصصان هک و امنیت بپردازیم .
لیست زیر از ترتیب خاصی پیروی نمی کند.
تقریبا تمامی توزیع ها از برنامه یکسانی استفاده می کنند.
5 توزیع برتر هک و امنیت لینوکس
5 ) Cyborg Linux
توزیع cyborg لینوکس ، برپایه اوبونتو و توسط برنامه نویسان هندی توسعه پیدا کرده است. محیط دسکتاپ این سیستم عامل گنوم است و در دسته بندی امنیت و تست نفوذ قرار دارد. این سیستم عامل در دو نسخه 64 و 32 بیت عرضه شده است. در این توزیع بصورت پیش فرض بیش از 750 ابزار مخصوص هک و امنیت وجود دارد. Cyborg توانایی اجرا بصورت live با همان قدرت اصلی خود را دارد. پایداری این سیستم عامل از مزایای Cyborg به حساب می آید. ابزار های این سیستم عامل در دسته های زیر قرار دارند :
- اکسپلویت نویسی
- جمع آوری اطلاعات
- تست نفوذ
- افزایش سطح دسترسی
- هک سخت افزار
- تست های نرم افزاری
- مهندسی اجتماعی
- فارنزیک
- امنیت موبایل
- امنیت شبکه های وایرلس
- آنالیز سخت افزار
- RFID/NFC
4 ) BlackArch
رتبه چهارم از 5 توزیع برتر هک و امنیت لینوکس متعلق به BlackArch است .
BlackArch بر پایه سیستم عامل Arch Linux توسعه پیدا کده است. در اصل BlackArch همان Arch Linux است که مخصوص هک و امنیت است و برای اینکار بهینه شده است. حدودا بیش از 2000 ابزار مخصوص هک و امنیت در مخزن این سیستم عامل در دسترس است که براحتی می توانید آنها را نصب و استفاده کنید. این سیستم عامل شباهت بسیاری به کالی لینوکس و Parrot OS دارد اما از لحاظ میز کاری ، متنوع تر است و به کاربر اجازه می دهد میز کار را خودش انتخاب کند. محیط مشکی و قرمز این توزیع بسیار جذاب است.
3) BackBox
یکی دیگر از توزیع های جذاب لینوکس است که بر پایه اوبونتو توسعه پیدا کرده است. BackBox از میز کار XFCE استفاده می کند و رابط کاربری ساده ای دارد. دسته بندی های مختلفی مانند فارنزیک ، جمع آوری اطلاعات ، تست نفوذ و شناسای آسسیب پذیری ، شنود ، اکسپلویت نویسی ، مهندسی اجتماعی و … در این سیستم عامل وجود دارد. اولین نسخه این سیستم عامل در سال 2010 عرضه شد و دارای پروانه GPL می باشد.
آشنایی بیشتر با سیستم عامل BackBox
2) Parrot OS
بدون شک یکی از زیباترین لینوکس ها است که برای هک و امنیت توسعه پیدا کرده است. این سیستم عامل برپایه دبیان می باشد و توسط تیم ایتالیایی Frozenbox توسعه داده سده است. محیط دسکتاپ این سیستم عامل MATE و KDE plasma است. هدف اصلی این سیستم عامل ، هک و امنیت است و بصورت پیش فرض ابزار های مخصوص هک و امنیت بر روی این سیستم عامل نصب هستند. نمی توان از 5 توزیع برتر هک و امنیت لینوکس صحبت کرد و نامی از این سیستم عامل نبرد.
Parrot OS خود شامل 3 نسخه می شود:
نسخه HOME : مخصوص کاربران خانگی و کار های روزمره است
نسخه ARM : مخصوص نصب بر روی Raspberry Pi و Orange Pi
نسخه SECURITY : مخصوص متخصصان هک و امنیت که شامل ابزار های متنوع این حوزه می باشد.
آشنایی بیشتر با سیستم عامل Parrot OS
1) Kali Linux
رتبه اول 5 توزیع برتر هک و امنیت لینوکس بدون شک کالی لینوکس است. کالی لینوکس قدرتمند ترین و محبوب ترین توزیع هک و امنیت لینوکس است. کالی برپایه دبیان توسعه پیدا کرده است و بصورت پیش فرض حدودا دارای 300 ابزار هک و امنیت است. جالب است بدانید که کارایی مهمترین دغدغه توسعه دهندگان کالی است و هرگاه متوجه شوند ابزاری بروز رسانی نمی شود یا کارایی خود را از دست داده ، سریعا آن را از کالی حذف می کنند. کالی در ورژن 2017 خود بیش از 700 ابزار داشت اما توسعه دهندگان شروع به گلچین کردن ابزارها کردن و حدودا 300 ابزار قدرتمند را در کالی قرار داده اند.
این سیستم عامل که در تمامی بررسی ها رتبه اول 5 توزیع برتر هک و امنیت لینوکس را دارد ، متعلق به شرکت Offensive Security است اولین بار در سال 2013 با هدف جایگزینی سیستم عامل قدیمی Backtrack معرفی شد و توانست بخوبی جایگزین Backtrack شود. این سیستم عامل مشکل شبکه و شناسایی کارت شبکه که در Backtrack آزار می داد را ندارد. هرچند که توسعه دهندگان حداقل رم 512 مگابایت را پیش نیاز نصب کالی عنوان کرده اند اما به علت محیط جذاب و گرافیگی این سیستم عامل توصیه ما استفاده از 2 گیگ رم است تا هیچ تاخیری در عملکرد سیستم عامل مشاهده نشود.
می توان گفت تمامی برنامه های 5 سیستم عامل یاد شده تا حد زیادی مشترک هستند و انتخاب توزیع ، به نیاز و سلیقه شما در رابط گرافیکی بر میگردد.
دیدگاهتان را بنویسید