بهترین توزیع های خانگی لینوکس

بهترین توزیع های خانگی لینوکس برای ورود به دنیای لینوکس
درود بر کاربران عزیز و همیشگی پلتفرم آموزشی زودیاک ؛ مرجع آموزش لینوکس
لینوکس دارای توزیع های مختلف و بسیاری است که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند.
همین تنوع در توزیع باعث شده است که کاربران خانگی و تازه کارها که قصد مهاجرت به این سیستم عامل را دارند ، ندانند از کجا باید شروع کنند و چه توزیعی مناسب آنها است.
توزیع های لینوکس بسیار زیاد است اما تنها تعدادی از آنها ، معروف هستند.
اگر به تازگی قصد دارید وارد دنیای لینوکس شوید ، اصلا نگران نباشید.
در این آموزش ما شما را با بهترین توزیع های خانگی لینوکس آشنا می کنیم تا بتوانید بهترین انتخاب را برای یک شروع قدرتمند داشته باشید.
قبل از هر چیز باید با واژه میز کار یا میز دسکتاپ آشنا شوید چون در دنیای لینوکس حتما با همچین واژه ای روبرو می شوید. میزکار در اصل همان محیط دسکتاپ و رابط گرافیکی سیستم عامل شما است. شما در ویندوز 10 تنها یک محیط برای سیستم عامل خود دارید ، اما لینوکس دارای میز کار های بسیاری است. لینوکس به نظر کاربر احترام می گذارد و خود کاربر حق انتخاب میز کار خود را دارد.
برخی از میز کارهای لینوکس به شرح زیر می باشند :
برخی از توزیع های لینوکس که مخصوص برنامه نویسان ، امنیت کاران و کاربرد های حرفه ای هستند ، در ابتدا مناسب کاربران خانگی و کسانی که تازه می خواهند وارد دنیای لینوکس شوند نیست. پس برای ورود به دنیای لینوکس عجله نکنید و با حوصله توزیع مناسب خود را پیدا کنید تا زود از لینوکس خسته نشوید.
بهترین توزیع های خانگی لینوکس
1) Ubuntu
بدون شک اوبونتو یکی از معروف ترین و محبوب ترین توزیع های لینوکس است. Ubuntu بر پایه دبیان توسعه پیدا کرده است و اولین نسخه آن در سال 2004 منتشر شد. Ubuntu دارای یک میحط ساده و کاربرند پسند است و توانسته نظر بسیاری از کاربران خانگی را معطوف خود کند. یکی از نقاط قوت این سیستم عامل ، تیم توسعه دهنده قدرتمند آن یعنی شرکت کنونیکال است که در پشت این سیستم عامل قرار دارد و روز به روز در حال پیشرفت است. جالب است بدانید حتی نسخه های بسیاری بر پایه اوبونتو توسعه پیدا کرده است مانند کوبونتو ، زوبونتو ، لوبونتو و ادوبونتو. این سیستم عامل برای انواع سکو ها مانند لپتاپ ، سرور ، تلوزیون ، موبایل و … بهینه است و دارای فروشگاه اختصاصی خود به نام Ubuntu Software است.
از سال 2017 شرکت کنونیکال محیط دسکتاپ Unity را برای Ubuntu در نظر گرفت اما متاسفانه در سال اخیر توسعه Unity متوقف شده است. هرچند که هنوز امکان استفاده از آن وجود دارد اما کاربران می توانند به سمت دیگر میز کارها مانند Mate و Yunit بروند که جایگزین بسیار مناسبی هستند.
بدون شک Ubuntu بهترین گزینه برای استارت کار با لینوکس است.
2) لینوکس Mint
هدف توسعه این سیستم عامل کاملا مشخص می کند که چرا در این لیست جا دارد.
هدف تیم توسعه Mint Linux ، توسعه یک سیستم عامل زیبا در عین حال ساده و قدرتمند است.
این سیستم عامل بر پایه اوبونتو و دبیان است و اولین بار در سال 2006 رونمایی شد. Mint Linux دارای گواهی GPL است و بصورت متن باز و رایگان در دسترس است اما تمامی کد های آن در دسترس نیست. توسعه دهندگان Mint قسمتی از کد های هسته آن را منتشر نکرده اند.
Mint با میز کار های متفاوتی مانند Cinnamon ، Mate ، KDE ، XFCE منتشر شده است.
3) Elementary
Elementary از همان ابتدا علی الخصوص در نسخه آخر خود بسیار شبیه سیستم عامل mac شده است. این نسخه از لینوکس که از سال 2008 توسعه پیدا کرده است بر پایه اوبونتو توسعه پیدا کرده است. به جرات می توان گفت elementary یکی از زیبا ترین توزیع های لینوکس است که هر کاربری را عاشق خود می کند. این نسخه از لینوکس از میز کار جذاب pantheon استفاده می کند. یکی از جذابیت های elementary ، استفاده از نرم افزار های اختصاصی است. توسعه دهندگان elementary یک بسته نرم افزاری اختصاصی برای این سیستم عامل منتشر کرده اند که تنها در این سیستم عامل در دسترس است . برنامه های مانند :
- Music
- Epiphany browser
- Photos
- Videos
- Calendar
- Files
- Terminal
- Code
- Camera
برنامه های بالا در تمامی لینوکس ها وجود دارد اما در Elementary با دیگر نسخه ها فرق دارد چون توسعه دهندگان نسخه های اختصاصی خود را توسعه داده اند.
سیستم عامل Elementary 3 هدف روشن و واضح برای توسعه داشت و تا به امروز به اهداف خود پایبند بود. 3 هدف به شرح زیر هستند :
- رابط کاربری زیبا و کاربر پسند
- کاهش وابستگی های نرم افزار و توسعه نرم افزار اختصاصی
- کاهش نیاز به خط فرمان (ترمینال ) لینوکس و تکیه به رابط کاربری
4) Manjaro
یکی از توزیع های جذاب و کمتر شناخته شده لینوکس ، همین Manjaro است. Manjaro بر پایه Arch linux توسعه پیدا کرده است و هدف آن کاربران مبتدی تا حرفه ای است. اولین نسخه از Manjaro در سال 2011 رو نمایی شد و تا به امروز رشد قابل توجهی را به خود دیده است. با اینکه Manjaro بر پایه Arch است اما زمین تا آسمان با آن متفاوت است. شاید معرفی یک تازه کار با arch linux بدترین کاری باشد که در حق آن می کنید. چون Arch مخصوص افراد حرفه ای است و از همان ابتدا که می خواهید آن را نصب کنید روند پیچیده و عجیبی را باید طی کنید . اما در این سمت Manjaro اهدافی مشابه Arch دارد اما در کالبدی دیگر.
نصب Manjaro بسیار ساده است و بخش زیادی از این روند بصورت خودکار است و شما فقط نظاره گر هستید. Manjaro از مخازن اختصاصی نرم افزاری خود بهره می برد. توسعه دهندگان Manjaro تا زمانی که از پایداری و صحت یک برنامه مطمین نشوند آن را به مخازن اضافه نمی کنند و پایداری سیستم عامل یکی از اولیت های آنها است. Manjaro با میز کار های متفاوت مانند KDE ، XFCE ، Cinnamon و Gnome منتشر شده است.
5) Zorin
Zorin یک توزیع جذاب از اوبونتو است که دارای گرافیک و رابط کاربری بسیار زیبایی است. رابط کار Zorin شباهت بسیاری با مایکروسافت ویندوز دارد و همین باعث شده بسیاری از کاربران برای شروع سیستم این سیستم عامل بروند. Zorin در سال 2009 منتشر شد و در هان ابتدا به علت شباهت به ویندوز ، چیدمان بصری آشنا ، روند نصب ساده و عملکرد بهینه مورد ستایش منتقدین و جامعه کاربران قرار گرفت. Zorin میز کار های مختلفی را در مخازن نرم افزاری خود دارد اما میز کار های GNOME و LXDE میز کار های رسمی آن هستند.
Zorin 2 مزیت عالی دارد که آن را از لیست ما جدا می کند. آن هم نصب پیش فرض نرم افزار های Wine و Play On Linux است. با استفاده از 2 نرم افزار بالا کاربران Zorin براحتی می توانند بازی ها و برنامه های ویندوزی خود را بر روی Zorin اجرا کنند. همچنین لازم به ذکر است که Zorin از یک موتور گرافیکی به نام Zorin look changer استفاده می کند تا کاربر بتواند تمامی ظاهر این سیستم عامل را شخصی سازی کند.
6) Deepin
شاید اگر ده سال پیش که مایکروسافت ویندوز 7 را با آن ظاهر جذاب منتشر کرد می خواستیم در خصوص رابط های گرافیکی بین لینوکس و ویندووز صحبت کنیم ، قطعا لینوکس در این مقایسه شکست می خورد. لینوکس همیشه تمرکز خود را بر روی کارایی ، عملکرد معطوف می کرد و رابط کاربری و گارافیکی اولویت آخر توسعه دهندگان بود. اما در سال های اخیر رابط کاربری در لینوکس جایگاه خود را ارتقا داده و تمامی توسعه دهندگان به شدت بر روی رابط کاربری خود کار می کنند و ما شاهد لینوکس های بسیار جذابی هستیم که براحتی رابط کاربری ویندوز و mac را چالش می کشند.
Deepin یکی از همین لینوکس ها است.
بدون هیچ اغراق شاید زیباترین لینوکس ، Deepin باشد. میحط گرافیکی این توزیع شما را متحیر می کند . Deepin بدست چینی ها توسعه یاقته است و توسعه دهندگان چینی برای این سیستم عامل از میز کار اختصاصی DDE بهره می برند. رابط کاربری جذاب ، وابستگی کم به خط فرمان ، عملکرد و قدرت دبیان ( Deepin بر پایه دبیان است ) باعث شده Deepin یکی از گزینه های جذاب لیست ما باشد.
6 سیستم عامل معرفی شده برای کاربران خانگی و کسانی که تازه قصد ورود به سمت لینوکس را دارند بسیار مناسب است و ما توصیه می کنیم برای شروع یکی از 6 توزیع بالارا انتخاب کنید. انتخاب نهایی هم تنها به سلیقه شما بستگی دارد
امیدوارم از معرفی بهترین توزیع های خانگی لینوکس لذت برده باشید.
به لینوکس خوش آمدید 😊
شاد و پیروز باشید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خیلی خوب بود دستتون درد نکنه
عالی بود