گوگل الگوریتم : بخش سوم

گوگل الگوریتم : بخش سوم
درود بر دوستان و همراهان همیشگی پلتفرم آموزشی زودیاک
به بخش سوم معرفی الگوریتم های گوگل رسیده ایم.
در بخش اول الگوریتم های پاندا ، پنگوئن و مرغ مگس خوار را بررسی کردیم. در بخش دوم هم الگوریتم های کبوتر ، rankbrain و sandbox را بررسی کردیم. برای مطالعه آموزش ها به لیتک های زیر رجوع کنید :
الگوریتم های گوگل : بخش اول
الگوریتم های گوگل : بخش دوم
حال با 3 الگوریتم دیگر در خدمت شما همراهان عزیز هستیم.
بدون مطعلی به سراغ گوگل الگوریتم ها می رویم.
الگوریتم Mobilegeddon
رفتار و نوع نگرش انسان ها در طول تاریخ مدارم دستخوش تغییرات شده است.
این الگوریتم هم توسط گوگل به دلیل تغییر در رفتار کاربران ، به وجود آمده است.
در گذشته دنیای اینترنت مخصوص کامپیوتر های شخص بود و تمام. رفته رفته اینترنت پای خود را در تلفن های همراه باز کرد ، در کشور خودمان هم ابتدا اینترنت GPRS ایرانسل پا به میدان گذاشت و دقیقا به یاد دارم بار اولی که با گوشی 3250 نوکیا وارد سایت گوگل شدم چه حس عجیبی داشتم. رفته رفته اینترنت های نسل جدید با سرعت های بسیار بالا پا به میدان گذاشتند و امروزه اگر کسی از اینترنت بر روی گوشی استفاده نکند ، تعجب میکنیم.
تغییر رفتار انسان ها باعث شد که دیگر اینترنت مخصوص کامپیوتر های شخصی و لپتاپ ها نباشد
و طیف وسیعی از بازدیدکنندگان را کاربران تلفن همراه تشکیل دهند. این طیف آنقدر وسیع است که در برخی از سایت ها آمار مراجعه کنندگان تلفن همراه بیشتر از کامپیوتر های شخص است. بر اساس آماری که گوگل در سال 2016 منتشر کرد ( که بدون شک امروزه بیشتر است ) بیش از 55% جست و جو ها در این موتور جست و جو توسط موبایل صورت می گیرد و در بعضی از حوزه ها تا 85% افزایش پیدا می کند.
در گذشته که سایت ها مخصوص کامپیوتر ها بودند ، برای موبایل بهینه سازی نشده بودند.
اگر با موبایل وارد آنها می شدید، با یک سایت در هم ریخته و آشفته روبرو بودید و مسلما فرار را ترجیح می دادید.
به همین دلیل گوگل دست به کار شد و الگوریتم Mobilegeddon را توسعه داد.
الگوریتیمی که به شدت به نسخه موبایلی سایت اهمیت می دهد
و اگر سایتی برای انواع صفحه نمایش ها علی الخصوص موبایل بهینه نشده باشد، به شدت تنبیه می کند.
باید عنوان کرد که در برخی جاها از این الگوریتم به نام mobile first index یا می شود . اما لازم به ذکر است که نام اصلی الگوریتم Mobilegeddon است و mobile first index کاری است که گوگل با کمک این الگوریتم انجام می دهد. در عملیات mobile first index گوگل ابتدا سایت های را در نتایج جست و جو با موبایل نشان می دهد که برای موبایل بهینه باشند. یعنی این سایت ها به دیگر سایت های که نسخه موبایلی ندارند ، اولویت دارد.
البته mobile first index نشان دهنده تغییر نگرش گوگل هم است.
در ابتدا یکی از اولویت های گوگل ، بهینه بودن سایت برای کامپیوتر های شخصی بود ، اما این پارامتر جای خود را به بهینه بودن سایت برای موبایل ها داده است.
باور عمومی بر این بود گوگل یک ایندکس برای دسکتاپ و یک ایندکس برای موبایل دارد
اما این باور کاملا غلط است. درگذشته اینچنین بود اما با بروز رسانی های الگوریتم Mobilegeddon ، گوگل دیگر تنها یک ایندکس دارد آن هم ایندکس موبایل است.
در ابتدا این الگوریتم برای همه سایت ها فعال نبود و گوگل مهلت بهینه سازی برای موبایل
به سایت ها داده بود تا رنک آنها ریزش نکند.
اما از دسامبر 2018 این الگوریتم بصورت کامل بر روی تمامی سایت ها فعال شده است. برخی بر این باور هستند که اگر نسخه موبایل نداشته باشند ، گوگل آنها را ایندکس نمی کند. این باور کاملا اشتباه است. گوگل باز هم شما را ایندکس میکند. در این حالت معیار رتبه بندی سایت شما نسخه دسکتاپ شما می شود اما یادتان نرود که سایت شما در جست و جو ها کمتر دیده می شود و اولویت با سایت های است که نسخه بهینه شده برای موبایل دارند.
الگوریتم Freshness
الگوریتمی freshness الگوریتمی است که خیلی ها یا از وجود آن اطلاع ندارند ، یا دقیقا عکس الگوریتم عمل می کنند و فکر می کنند که کار صحیحی انجام می دهند. هروقت ما با واژه seo برخورده ایم، تمام تمرکزمان بر روی کلمه کلیدی ، لینک سازی و مسایل مربوط به الگوریتم پاندا و پنگوئن جمع شده است. اما در این پازل ، یک قطعه پر اهمیت که الگوریتم freshness است کمتر دیده شده یا خلاف آن انجام شده است. برای بیان اهمیت این الگوریتم قدیمی که در سال 2011 معرفی شده است ، همین جمله از گوگل کافی است که عنوان کرد بعد از معرفی این الگوریتم ، 35% نتایج جست و جو دستخوش تغییرات شده است. (مسلما این آمار تغییر کرده و با وجود دیگر الگوریتم ها این آمار کمتر شده است)
اما کار این الگوریتم چیست ؟
با یک مثال جلو می رویم.
شما برای خرید یک گوشی مویابل وارد چند سایت می شوید تا قبل از خرید ، اطلاعاتی از آن کسب کنید و میانگین قیمت بازار دست شما بیاید. شما 3 سایت را در پیش روی خود می بینید با قیمت های مانند زیر :
1) قیمت سایت بروز است و در همان روز قیمت بروز رسانی شده است
2) قیمت کالا مربوط به دو هفته پیش است
3) قیمت کالا مربوط به 2 ماه پیش است
بدون شک شما به سمت سایت اول می روید. چون محتوا تازه ای دارد. این مثال ساده ، تمام کار الگوریتم freshness را توضیح می دهد. گوگل به کمک این الگوریتم ، محتوا تازه تر و بروز تر را شناسایی و در رتبه های بالاتر نشان می دهد. کاربران همیشه به محتوا بروز علاقه دارند علی الخصوص در حوزه های مانند اخبار . به همین خاطر هم گوگل با معرفی این الگورتیم به کمک آنها آمد تا بروز ترین محتوا را نشان آنها بدهد.
گوگل عاشق محتوا جدید و بروز است و به همین خاطر الگوریتم freshness را معرفی کرد.
یکی دیگر از دلایل معرفی این الگوریتم ، اجبار مدیران سایت به بروز رسانی محتوا خود بود. مدیران هم باید اطلاعات خود را بروز کنند و محتوا بروز به کاربران نمایش دهند. اما در اینجا یک سوال بزرگ ذهن مدیران را مشغول کرد. آیا تولید محتوا بروز ، تضمینی در بالا رفتن رتبه و جایگاه دارد ؟
جواب قطعا خیر است
همانطور که دیگر پارامتر ها به تنهایی مفید نیستند ، تولید محتوا تازه هم به تنهایی نمی تواند جایگاه شما را تضمین کند. گوگل با کمک این الگوریتم معیار های مختلفی را مورد بررسی قرار می دهد تا رضایت کاربر از سایت و محتوا را دریابد.
معیار ها به شرح زیر هستند:
- افزایش تدریجی مدت زمان حضور کاربر در سایت
- گرفتن بک لینک از سایت های با محتوا جدید
- لینک سازی هدفمند و ارزشمند بصورت مستمر
در ادامه هر یک را توضیح می دهیم :
افزایش تدریجی مدت زمان حضور کاربر در سایت :
گوگل تنها اولین ورود کاربرا را ملاک قرار نمی دهد. گوگل بصورت مکرر مدت زمان کاربر در سایت را تحت نظر دارد. اگر کاربر الان 2 دقیقه در سایت می ماند ، 3 ماه دیگر بسیار بهتر است این رقم 3 دقیقه باشد. گوگل در این حالت متوجه می شود که کاربر بیشتر با سایت درگیر شده است و محتوا شما جذاب تر و بروز تر شده است. شما می توانید مقالات قدیمی تر را بروز نگه دارید. نظرات کاربران و پاسخ به سوالات کاربران می تواند بسیار به شما کمک کند. چون باعث بروزرسانی محتوا صفحه می شود و دیدگاه به گوگل نشان می دهد که سایت با کاربران خود در تعامل است و به آنها اهمیت می دهد.
گرفتن بک لینک از سایت های با محتوا جدید :
احتمالا فکر کردید که بک لینک گرفتن از هر جایی خیلی خوب است. اگر این فکر را می کنید سخت در اشتباه هستید. گوگل تمام سایت های که شما از آنها بک لینک گرفته اید هم کامل بررسی می کند. اگر سایت ، سایت های بی ارش با محتوا قدیمی یا سایت های باشد که مخصوص بک لینک هستند ، گوگل شما را شدید تنبیه می کند و رتبه شما را کاهش می دهد. گرفتن بک لینک نسبت به مقالات قدیمی، باعث می شود پارامتر تازگی محتوا برای این صفحه همچنان بالا باشد. حال اگر سایتی که از آن بک لینک گرفته اید خودش دارای محتوا بروز باشد و رتبه بالا داشته باشد ، اهمیت بک لینک چندین برابر می شود.
لینک سازی هدفمند و ارزشمند بصورت مستمر
این که سرعت ساخت بک لینک شما چقدر است خیلی مهم نیست.
ملاک این است که پیوسته باشد. بهتر است پروسه ساخت بک لینک آرام و پیوسته باشد. خوب نیست شما یک ماه دنیایی ترافیک از بک لینک بگیرید بعد چند ماه بدون هیچ افزایش بک لینک و بازخوردی باشید. گوگل در این حالت لینک های شما را اسپم به حساب می آورد.
به همین دلیل است که تبلیغات بنری کوتاه مدت اصلا مناسب نیست.
شما باید یک پروسه 6 ماهه یا یک ساله را برای تبلیغات متنی و بنری خود داشته باشید تا نه تنها برای کسب و کار خودتان بلکه از دید گوگل هم موثر باشد.
اما چگونه از این الگوریتم به نفع خودمان استفاده کنیم ؟
با انجام کارهای زیر شما برنده این بازی می شوید.
- مقالاتی که بیشترین ورودی را برای شما دارند همیشه بروز نگه دارید
- در تولید محتوا از رقیبان خود پیشی بگیرید
- از شبکه های اجتماعی قافل نشوید. مقلات قدیمی خود را در آنجا منتشر کنید تا از آنجا بک لینک های ارزشمند بگیرید
- تاریخ انتشار مقالات سایتتان را حذف نکنید تا گوگل آنها را دریافت کند
در مجموع باید به این نکته توجه کنید که فقط به فکر تولید محتوا بروز نباشید.
کیفیت مقاله ، حجم مقاله ، مدت زمان حضور کاربر ، پارامتر های دیگر seo و دیگر الگوریتم ها هم در رتبه بندی سایت شما تاثیر دارند.
الگوریتم google Dance
به سراغ یکی از جذابترین الگوریتم های گوگل می رویم. الگوریتمی که نشانگر عدالت گوگل در دنیای اینترنت است .
الگوریتم رقص گوگل جدا یک الگوریتم جذاب است.
با یک داستان کوتاه این الگوریتم را توضیح می دهیم.
فرض کنید شما یک مقاله ارزشمند که بالای 1000 کلمه است را منتشر کرده اید.
در مقاله خود بخوبی بر روی کلمه کلیدی کار کرده اید و بهترین seo و خوانایی را بکار برده اید.
آن را منتشر می کنید و بعداز چند روز قصد دارید جایگاه خود را ببینید و تنها صفحه اول گوگل است که خستگی را از تن شما می برد. حال در کمال تعجب شما در صفحه های پایین مثلا 3-4 گوگل هستید و نرخ کلیک پایینی دارید. در روز های بعد به یکبار شما به صفحه اول می روید و کلیک بالایی دریافت می کنید. خوشحال می شوید ودر پوست خود نمی گنجید اما …..
شما به یکباره به جایگاه قبلی خود بر میگردید.
چرا ؟ دلیل این اتفاق چیست ؟
تمامی این اتفاقات زیر سر الگوریتم رقص گوگل (google dance ) است.
گوگل برای اینکه بتواند سایت شما را رتبه بندی کند ، تعداد بسیاری معیار را محاسبه می کند.
برخی از این معیار ها توسط گوگل محاسبه می شود و برخی از این معیار ها توسط کاربر به گوگل منتقل می شود. معیار های که توسط گوگل محاسبه می شود ، مربوط به قبل از ورود کاربر است و معیار های کاربر ، بعد از ورود آنها است. گوگل برای اینکه بفهمد محتوا شما خوب است یا نه باید همه را در شرایط کاملا مساوی بررسی کند تا عدالت خود را نشان دهد.
به همین دلیل است شما را به صفحه اول می آورد.
گوگل معیار های خود مانند:
- سرعت سایت
- بهینه بودن کد های html
- بهینه بودن کد های js
- بهینه بودن کد های css
- طراحی مناسب برای سایت
- رعایت اصول نگارشی
- بهینه بودن تصاویر
- مناسب بودن برای موبایل
- لینک سازی ها
- و …
را ابتدا آنالیز می کند.
حال نیاز به اطلاعات کاربران دارد تا بتواند سایت شما را درست رتبه بندی کند.
شما را به صفحه اول می آورد تا ببیند واکنش کاربران نسب به محتوا شما چیست.
از معیار های سمت کاربر می توان به
- مدت زمان حضور کاربر در سایت
- نرخ فرار
- نرخ CTR
- و …
اشاره کرد. اگر شما از کاربران بازخورد های خوبی دریافت کردید ، گوگل شما را در همان صفحه اول نگه می دارد ، در غیر این صورت شما به جایگاه قبلی بر میگردید و چه بسا جایگاه شما بدتر هم شود.
یعنی بعد از اجرا الگوریتم رقص گوگل و دریافت بازحورد های کاربران ، شما 3 حالت برایتان پیش می آید :
- جایگاه شما پیشرفت چشمگیر می کند و به صفحه اول می آید
- شما به جایگاه قبلی خود بر میگردید
- جایگاه شما افت می کند
پس باید آمادگی الگوریتم رقص گوگل را داشته باشید.
اما اگر سایت ما تنزل پیدا کرد ما نا امید شویم؟ مقاله مربوط را حذف یا ویرایش کنیم ؟ چکار کنیم ؟
در این موارد به هیچ عنوان نا امید نشوید.
سریع دست به کارهای اضافه مانند خرید بک لینک ، تبلیغات زیاد و … نزنی. گمان نبردید که محتوا شما ضعیف شوده است.
اگر از محتوا و کار خود اطمینان دارید فقط نفس عمیق بکشید و منتظر بمانید .
چون الگوریتم رقص گوگل برای دیگر سایت ها هم اجرا می شود. ممکن است گوگل گاهی شما را به عقب ببرد تا سایت های دیگر را در صفحه اول بیاورد تا آن ها را آنالیز کند. در این حالت در عدالت کامل اگر آنها بهتر باشند جلو شما می آیند و اگر شما بهتر باشید در رتبه بالاتر می روید و جایگاه شما به شما برگردانده می شود.
بالا و پایینی رتبه در دنیای SEO یک امر کاملا طبیعی است و نیازی به نگرانی ندارد.
مهترین نکته ای که در خصوص الگوریتم رقص گوگل باید بدانید این است که
بالا و پایین آمدن های ناگهانی ، نشات گرفته از تغییر در سیستم رتبه بندی گوگل است و گاهی اصلا ارتباطی با محتوا و کیفیت شما ندارد.
متاسفانه بسیاری از کارشناسان از وجود این الگوریتم آگاه نیستند
و این بالا و پایین در رتبه را سیگنال های منفی می دانند در صورتی که چنین نیست. هدف گوگل از تغییر رتبه شما تنها به چالش کشیدن شما است تا جایگاه واقعی شما را ، به شما بدهد.
بعد از بالا پایین آمدن و رقص های فراوان ، این الگوریتم به آرامش میرسد و شما در جایگاه حقیقی خود قرار می گیرید.
پس همیشه آماده الگوریتم رقص باشید تا هنگامی که نوبت شما شد، بتوانید با رقص خود نظر داوران را جلب کنید.
قسمت سوم هم به پایان رسید
3 الگوریتم Mobilegeddon ،freshness و Dance مورد بررسی قرار گرفت.
بخش چهارم آموزش (بخش پایانی الگوریتم های گوگل) را از دست ندهید.
بعداز آن وارد مباحث عملی می شویم.
امیدوارم از بخش سوم لذت برده باشید. شاد و پیروز باشید.
دیدگاهتان را بنویسید